onsdag 5. mars 2014

Oppgave Om Lek :)

Konstruksjonslek: det handler om at barna bygger og konstruerer noe. De kan for eksempel bygge slott, hus, biler, borger, hytte osv. Konstruksjons lek er å bygge i ulike materialer. Når barn blir større, kan noen kanskje vise stor interesse for vanskelige byggesett, som eks: bygge fly og båter.




bildet er fra google.no





Regellek: er styrt av regler og har konkrete mål. Reglene viser hvordan leken skal gjennomføres. Barnet har forutsetninger for å forstå enkle regler og forholde seg til dem. eksempler på regellek er politi, fotball, boksen går, hoppe strikk. 




bildet er fra google.no




Rollelek: Barn vil ofte spille roller og late som de er en annen- det kan være mor eller far, politi eller røver osv. I denne formen for lek prøver barn ut forskjellige måter å være, snakke og oppføre seg på, og de henter inspirasjon til sin lek og fantasi fra andre mennesker og ting de ser rundt seg.


bildet er fra google.no



Fysisk lek: fysisk lek utvikler samspillet mellom barnets sanser, motorikk og forståelse. Det å bruke kroppen til noe som er spennende og utfordrende, er for de fleste barn morsomt.
Bildet er fra google.no
Verbal lek: Handler om språket og hvordan barnet tilegner seg og bruker språk og lyder i leker.Verbal lek utvikler den sosiale kompetansen og identitetsfølelse hos barnet. 
Bildet er fra google.no

Formingslek: Formingslek passer for barn fra de er 2 år og når barn er 12 år utvikler de en selvkritikk innstilling og  stopper ofte utviklingen av kreativitet med forming. Formingslek utvikler barns kreativitet, fantasi og motorikk. 
Bildet er fra google.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar